Ikä painaa

Pertti Salmen | 1.2.2016 12.26

Tasan 19 vuotta sitten lähdimme lähetystyöhön Espanjaan. Tuolloin yli nelikymppisinä olimme joidenkin mittareiden mukaan jo ”yli-ikäisiä.” Erään tutkimuksen mukaan siihen aikaan lähettien keskimääräinen yhteenlaskettu työaika kentällä oli yhdeksän vuotta. Ajattelimme, että ehdimme ainakin tuon määrän palveluvuosia saada kasaan, jos Herra niin suo. Nyt reilusti kuusikymppisinä ja siis kaksin verroin keskivertokausia takana jatkamme edelleen lähetystyötä. Jumalan avulla olemme seilanneet tyynet ja myrskyt. Olemme sisäistäneet lähetystyön merkityksen syvemmin kuin koskaan aiemmin ja se pitää meidät liikkeellä. Jumala on armossaan varustanut meitä aina kulloiseenkin tehtävään, minkä Hän on eteemme avannut. Varustaminen on pääomaa, joka meidän tulee laittaa käyttöön aivan kuin palvelijalle uskotut leiviskät. Teemme työtä sellaisten ihmisten parissa, jossa ikää ja kokemusta arvostetaan ja siitä johtuen meitä myös kuunnellaan kunnioittaen. Eli ikä painaa..

Kairos ja Davar

Tammikuussa olemme kouluttamassa ensimmäisiä espanjakielisiä Kairos Fasilitaattoreita. Heti sen jälkeen pyörähtää käyntiin kurssi, jossa uudet fasilitaattorit pääsevät innoittamaan maanmiehiään lähetystyöhön. Olemme alkuvaiheessa Kairos-työn istuttamisessa Espanjaan, mutta juna on liikkeellä ja jos emme väsy, työ tulee saamaan jalansijaa myös tuossa maassa.

Helmikuussa meillä on Espanjan ensimmäinen Davar-koulutus, joka pidetään suomeksi ja on suunnattu rannikon suomenkielisille uskoville. Mukaan voi halutessa tulla myös Suomesta. Halukkaille voimme järjestää vaatimattoman majoituksen keskuksellamme. Teemme viiden päivän kurssin yhdessä Harri Krögerin kanssa.  Olemme jo jonkin aikaa etsineet materiaalia juutalaistyön koulutuspaketiksi. Tarkoituksemme on arvioida, missä määrin voisimme soveltaen käyttää valmista Davar-materiaalia tähän käyttöön.

Miksi lähetystyötä?

Viime kuukausien hirmutyöt terroristien taholta ovat herättäneet kysymyksiä ja epävarmuutta kaikkialla maailmassa. Meidän uskovien on tärkeää tuntea aika, jossa elämme ja ajan merkit. Lisäksi meidän tulisi osata kertoa mihin rauhamme perustuu, kun sitä meiltä kysytään ja kertoa vaikka ei kysyttäisikään. Usein kysytään, että ovatko nämä niitä ”viimeisiä päiviä.”

Jeesus sanoi; ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.” Nämä ovat Jeesuksen sanat ja tässä hän sanoo milloin loppu tulee; kun todistus on saarnattu kansoille.

Viime kuukausien aikana Eurooppaan on virrannut noin miljoona pakolaista. Yksin Jumala tietää, monenko kansan edustajia on noiden ihmisten joukossa. Se on kuitenkin varmaa, että heidän joukossa on edustajia kansoista, joille ei vielä ole julistettu, mutta nyt julistetaan. Tämä on Jeesuksen paluun jouduttamista.

Paavali piti itsestään selvänä, että evankeliumi julistettiin ensin juutalaisille. Uudella paikkakunnalla hän aina aloitti synagogasta (Apt 13:5,4, 14:1, 17:1-3, Room 1:16). Tämä on toinen asia, joka tulee tapahtua ennen Messiaan paluuta. Meidän tulee julistaa juutalaiselle kansalle evankeliumi ja itse asiassa tämä taitaa olla kaiken muun avain.

Jatketaan työtä, kun vielä aikaa on!

Siunattua alkavaa vuotta. Jesaja 11.

Pertti & Leena

Aiheet: Lähetystyö