Mennyttä ja tulevaa

Pertti Salmen | 19.6.2016 9.19

Kevät alkaa olla takana ja valmistautuminen kesään tuo aina muutoksen meidän arkeemme. Pakkaamme juuri laukkujamme lähteäksemme kohti pohjoista. Olemme sopineet muutaman tapaamisen matkalle ainakin Madridiin ja Hollantiin, mutta niistä myöhemmin. 

Kulunut kuukausi on ollut menestys kahden Manos toiminnon osalta. Ensinnäkin kirjallisuustyö on astunut uudelle tasolle. Kommentaariraamattu, jota saimme alkukeväästä 8000 kpl, on ollut suosittu ja samalla tuonut Manos Abiertasin kirjallisuustyötä tunnetuksi yhä laajemmin täällä Espanjassa. Löysin lopulta edullisen ja toimivan kuljetusliikkeen, jonka kanssa sain tehtyä sopimuksen. Tämä helpottaa suuresti työtäni, koska nyt voin vastaanottaa tilauksia ja hoitaa ne eteenpäin tietokoneelta. Lähetykset hoitaa Bright meidän varastolta käsin. Pelkästään kuluneen kuukauden aikana olemme lähettäneet yli 6000 Raamattua ym. kirjaa ympäri Espanjaa, Hollantiin ja aina Kokkolaan saakka.

Toinen ilouutinen on PEM-lähetyskurssi, jonka saamme järjestää elokuussa täällä Manosissa. PEM on Euroopan helluntaiseurakuntien yhteinen lähetysorganisaatio ja heidän toimistonsa on Brysselissä. Kurssi on järjestetty aiemmin Keski-Euroopassa ja nyt siis Espanjassa. Kun kurssi informoitiin maaliskuun alussa meidän ”talvipäivillä” täällä Espanjassa, se sai huikean vastaanoton. Kurssi täyttyi hetkessä ja suuri ilonaihe on, että yli puolet kurssilaisista on espanjalaisia. Opettajat ovat lähetysjohtajia eri puolilta Eurooppaa. Tulemme Leenan kanssa elokuuksi tänne Suomesta käsin antaaksemme panoksemme kurssin onnistumiseksi. Kurssi tulee olemaan historiallinen ja vaikuttamaan Manos toimintojen tulevaisuuteen monella tavalla.

Samuli ja Saara-Sofia

Haluamme avata tässä myös meitä suuresti ilahduttavan suunnitelman. Tyttäremme Saara-Sofia ja hänen miehensä Samuli yhdessä Sienna tyttärensä kanssa ovat tekemässä valmisteluja tullakseen meidän työyhteyteemme tänne Espanjaan. He ovat jo pitkään suunnitelleet opintopolkua astuakseen sisään lähetystyöhön. Monien vaiheiden jälkeen näyttää siltä, että Jumala on johtamassa heitä Manos Abiertasin työyhteyteen. Aluksi he tulevat osallistumaan PEM-kurssille elokuussa ja jHs. jäänevät sen jälkeen ainakin vuodeksi tänne. Tuon vuoden aikana he pyrkivät saamaan koulutusta lähetystyöstä ja tietenkin oppimaan arjessa tehden työtä yhdessä Manos-tiimin kanssa. Tarkoituksemme on uudistaa toimintojamme Manoksella niin, että ne vastaisivat paremmin nuorten koulutustarpeita. Tämän kehittämiseen otamme heidät ilolla vastaan. Teette hyvin, kun rukoilette heidän puolesta.

Olemme mukana 5.6 ehtoolliskokouksessa ja mahdollisesti elokuun alussa. Muuten tapaatte meitä Keuruun konferenssin juutalaistyön osastolla juhannuksena.

Teitä kaikkia siunaten

Pertti ja Leena

Aiheet: Lähetystyö