HERÄTYS ETNISTEN RYHMIEN KESKELLÄ

Jaana Forsström | 17.12.2017 16.00

Helluntailaisuus saapui Myanmariin lähes sata vuotta sitten.  Lähetystyöntekijät saivat todistaa kokonaisten kylien kääntymisestä kristinuskoon.  Chin Khua Khain artikkelin mukaan maassa on 135 etnistä ryhmää, joista 89.8% edustaa buddhalaisuutta.  Kieliä on lukuisia ja kulttuurierot vaihtelevat etnisten ryhmien välillä.  Myanmarin suurin helluntailiike kantaa nimeä Assemblies of God Myanmar.  Ensimmäiset helluntaiseurakunnat syntyivät vuonna 1931 Lisujen pariin.  Ihmeet ja merkit seurasivat evankeliumin sanoman levitessä kylästä toiseen.  Vuonna 1966 lähetystyöntekijät joutuivat poistumaan maasta.  Yangonissa olevan seurakunnan tilaisuudet kutistuivat vain muutamaan henkeen, kunnes Jumala ihmeellisesti vastasi seurakunnan tarpeisiin. Eräs nainen luovutti seurakunnan pastorille shekin, jonka avulla seurakunnan velka maksettiin kokonaisuudessaan pois.  Toinen perhe luovutti maapalan, josta muodostui raamattukoulutuksen keskus helluntaiherätyksen keskelle.  Raamattukoulu kantaa nimeä Evangel Bible College –  koulu, jonka keskellä saimme suomitiiminä palvella.

SUOMITIIMI MYANMARISSA

Arto Hämäläisen johdolla opetimme viikon kestävän kurssin nimeltään ”Johtajuus maailmanlähetyksessä.”  Maassa oli samanaikaisesti myös Aasian helluntaijohtajien lähetyskonsultaatio. Arton kantaessa vastuuta konsultaatiossa opetimme Jukka Monosen kanssa raamattukoululla.  Kohderyhmänä olivat ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijat, joita oli 19.  Upea joukko tulevaisuuden johtajia! Heidän parissaan oli ilo ja siunaus palvella yhdessä suomitiimimme kanssa.  Raamattukoulun opiskelijoiden kokonaisvahvuus on 84 opiskelijaa.  Suurin osa heistä tulee Lisu- ja Rawang-heimojen parista – kansanryhmistä, joiden keskeltä helluntailaisuus saapui maahan.  Saakoon evankeliumi levitä Myanmarissa ja sieltä käsin yltää ympärillä olevien maiden ja saavuttamattomien kansanryhmien pariin!

Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa toivoen, Jaana

Lähde: Chin Khua Khain ”Pentecostalism in Myanmar”

Aiheet: Lähetystyö