thaimaa

Thaimaan kuningaskunta sijaitsee Kaakkois-Aasiassa ja sen asukasluku on noin 65 miljoonaa. Sana "thai" merkitsee vapautta ja itsenäisyyttä, josta kansalaiset ovat ylpeitä. Maa ei ole vielä koskaan ollut vieraan vallan alaisuudessa. Thailaiset kunnioittavat syvästi kuningastaan, maataan ja uskontoaan. Maan lipun väreissä punainen edustaa thaikansaa/maata, valkoinen buddhalaista uskontoa ja sininen kuningasta.

Thaimaan lähetyshistoria Suomen helluntaiherätyksen osalta alkoi vuonna 1946 Verner ja Hanna Raassinan saapuessa maahan. Lähetystyön juuret löytyvät Lomsakista, Phetchabunin läänistä, jossa he työn aloittivat. Raassinoiden jälkeen maahan on saapunut lukuisa määrä lähettejä ja työ on laajentunut useisiin lääneihin. Lähetystyön tuloksena maahan on perustettu herätysliike, joka kantaa nimeä Full Gospel Churches of Thailand. Herätysliikkeeseen kuuluu noin 120 seurakuntaa, joissa on yhteensä noin 7000 jäsentä.  Vuonna 2009 lähestyshistoria astui yhden askeleen eteenpäin, kun Fida International ja herätysliike solmivat kumppanuussopimuksen.      

Herätysliikkeen raamattukoulu, Full Gospel Bible Seminary, perustettiin vuonna 1960 maan pääkaupunkiin Bangkokiin. Vuosien kuluessa raamattukoululla on palvellut lukuisa määrä suomalaisia lähettejä, joiden joukkoon olen saanut liittyä. Työtehtäviini tulevat kuulumaan koulutuksen kehittäminen ja opettaminen.  Kansallisten työntekijöiden kouluttaminen on alue, johon koen Jumalan minua hiljalleen johdattaneen. Kiitollisin ja avoimin mielin olen mukana kouluttamassa työntekijöitä herätysliikkeen omassa raamattukoulussa.

 

Jaana Forsström

Villa Sathorn Condominium 99/479, 99 Krung Thon Buri 5, Thonburi Road, Bangrak, Thonburi Bangkok, 10600, Thailand
email: jaana.forsstrom(at)fida.info
gsm: +66 847 685 080