22.10.2015 12.00

Eu:n ruoka-apu

EU:n komissio on hyväksynyt kansallisen toimenpideohjelman 2014–2020, jonka toimeenpanoon liittyvistä tehtävistä vastaa Maaseutuvirasto. Suomessa vähävaraisten avun toimenpideohjelmassa keskitytään yksinomaan lieventämään vähävaraisimpien ihmisten ruoan puutetta.

. Elintarvikkeiden jakamisesta vähävaraisille vastaavat kumppaniorganisaatiot (kansalaisjärjestöt ja muut kohderyhmän kanssa työskentelevät organisaatiot; lainaus Mavi:n tiedotteesta).

Seurakuntamme on mukana projektissa (v. 2015-2016) yhdessä Kannuksen, Ullavan, Lohtajan ja Kälviän Helluntaiseurakunnan kanssa, joka toimii virallisena yhteistyötahona Maaseutuvirastoon. Ke 26.8. Kälviällä järjestetyn palaverin perusteella seurakunnissa on syttynyt innostus tämän asian suhteen. Illassa oli mukana kattava edustus kaikista em. seurakunnista.

Ke 23.9. rukoushuoneessamme järjestetyssä avoimessa keskustelutilaisuudessa kokoontui n. 20-25 henkilön innostunut joukko. Asia eteneekin osaltamme hyvin myönteisessä ilmapiirissä. Lähiaikana tulemme järjestämään uuden kokoontumisen saatuamme lisää tietoa ruokajakelusta ma 28.9. Kälviän Helluntaiseurakunnassa pidettävässä info- tilaisuudessa.

Jos koet halukkuutta tulla mukaan tähän tärkeään toimintaan, niin voit ottaa yhteyttä esim. Jouko & Anja Wörliniin puh. 045 670 7018, Keijo Lindemaniin puh. 040 837 0566 tai Hannu & Riitta Rekilään puh. 040 415 5354.

Ensimmäinen ruokatarvike jakotilaisuus seurakuntamme järjestämänä tulee olemaan viikolla 44 keskiviikkona klo 15-18 rukoushuoneellamme. Jakoajoista tullaan ilmoittamaan yhteismainonnassa muiden mukana olevien helluntaiseurakuntien kanssa Kokkola- lehdessä, joka ilmaislehtenä tavoittaa kohderyhmistä mm. vähävaraiset, opiskelijat jne.