22.10.2015 12.00

Nuoret ja vanhat yhdessä Larsmon Lähetyskodilla

Lähetyskodin rauhaan kokoontui toistakymmentä taideleiriläistä, joista nuorimmat olivat 13-vuotiaita ja iäkkäimmät lähentelivät jo kunnioitettavaa 90 ikävuotta. Olipa mukaan uskaltautunut pari miestäkin.

Aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei tarvittu, sillä innostus ja kiinnostus riitti. Kysymyksessä ei suinkaan siis ollut vanhojen naisten kukka-astelmien maalauskurssi, vaan päivien tarkoituksena oli löytää piilossa, peitettyinä taikka muutoin haudattuina olleet kyvyt, jotka Jumala on meihin laittanut, ja joilla voimme kiittää ja ylistää Häntä. Kuvilla voimme julistaa, viestittää, puhua.  Taiteen kautta voimme myös palvella; olla siunaus, ilon, lohdutuksen, rohkaisun tuoja.  Saimme kokea, miten luovuus on osa kokonaisuutta, olenainen osa ihmisyyttä, jonka Jumalamme meihin on laittanut. Taide ja kauneus ovat myös Jumalalle tärkeää, - sen näemme Raamattua tutkiessa!

Ohjaajana toimii kuvataiteen opettaja Pirkko Seesvaara Lahden helluntaiseurakunnasta, joka on vetänyt monia taidekursseja ja leirejä. Leirin aiheena oli väri ja kuin Taivaan Isän huumoria oli väriopin tutkimisen jälkeen luonnon valonvärisäteiden heijastuminen valokuvaan.  Jumalan värisävyt ovat loppumattomat ! Tämän näkyvän luonnon värit ovat vain varjo Taivaan maan sävyistä!

Päivän aikana prosessoitiin kuvaa, tutustuttiin akvrellitekniikan käyttöön ja työstettiin omaa maalausta. Illalla prosessi purettiin ja kuvien kertomat koskettivat meitä jokaista. Saimme kokea turvallista, avointa ja lämmintä yhteyttä, lepoa ja  luonnon rauhaa sekä sielun, ruumiin ja hengen hoitoa. Yhdessä iloitsimme kokonaisvaltaisesta eheytymisestä. Ilo löytyi rohkeuden hippusesta palvella tällä lahjalla Jumalaa ja lähimmäistä.

Leirin lopussa kumpusi kiitollisuus, sekä toive jatko-osasta, sanataiteen leiristä (runous, psalmit) ja ajatus kaiken ikäisten yhteisestä jouluaskartelupäivästäkin, joissa saisimme  rakentaa yhteyttä, siunata ja tulla siunatuiksi Taivaan Isän perheväkenä.