26.3.2016 20.00

Työmuodot tutuksi Tulkkaus

Seurakunnassamme käy muutamia Kokkolassa opiskelevia ulkomaalaisia ja muita maahanmuuttajia, joille suomen kieli ei vielä ole täysin ymmärrettävää.

Muutamien vuosien ajan on pyöritetty pienellä joukolla tulkkausrinkiä englanniksi Raimo Tikan johdolla. Laitteet mahdollistavat tulkkauksen tarvittaessa myös toiselle kielelle, esim. saksaksi, mikäli osaavia kielen taitajia on kokouksen aikana käytettävissä.

Simultaanitulkkaus on melko haastavaa kaikkine kielikuvineen, sivulauseineen ja ajatuksenvaihtoineen. Kuitenkin erityisesti juuri Suomeen tulleelle suomi on niin vaikeaa, että on hyvä, että voimme tarjota suuntaa-antavan käännöksen. Mikäli tulkkausta ei olisi lainkaan tarjolla, saarnasta ei saisi paljoakaan irti.

Jos koet, että voit palvella tulkkauksessa, ole yhteydessä Raimo Tikkaan. Iällä tai koulutuksella ei ole väliä. Tärkeintä on, että haluat palvella Jumalaa ja lähimmäisiäsi tämän työmuodon kautta.

Sirpa Saastamoinen