26.3.2016 20.00

Minun turvani?

Vakuutus työttömyyden varalle, vai olisiko työkyvyttömyyden, vakavan sairauden tai jopa kuoleman varalle, entä kotivakuutus, tapaturmavakuutus, terveysvakuutus, toimeentulovakuutus, ajoneuvovakuutus, lemmikkivakuutus, matkavakuutus, vapaa-ajan vakuutus jne.

...tai mikäpä ettei kaikki yhdessä! Vakuutustulvan alle joutuessaan huomaa ajattelevansa: ”Minä ehdottomasti tarvitsen nuo kaikki vakuutukset, jotta olen turvassa, ja jotta minä voin selvitä”.

Sinänsä sillä, otanko kaikki vakuutukset vai en, ei tässä ole olennaista merkitystä. Järkeähän saa käyttää, eikä tarvitse olla uhkarohkea. Osa vakuutuksista on varmasti oikein järkeviä ja onhan osa jopa pakollisiakin. Kaiken tämän keskellä kuitenkin herää kysymys: missä minun turvani on? Onko se enemmän ihmisten lupauksissa ja puheissa, jotka vannovat, että näillä vakuutuksilla sinä selviät elämästäsi? Oloni oli turvaton ajatellessani kaikkia vaaroja, joihin voisin joutua, ja varsinkin silloin, jos minulla ei olisi tuota vakuutusten tuomaa turvaa.

Eihän se niin voi mennä... Minun turvani ei tulisi olla tässä maailmassa, vaan ikiaikojen Jumalassa, joka vakuuttaa sanassaan: “Älkää siis huolehtiko huomispäivästä...” (Matt. 6:34), “Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!...” (Jes 41:10), “Älkää olko mistään huolissanne...” (Fil 4:6).

Vaikka minä otankin vakuutuksia, turvani ei silti saisi perustua niihin. Kaiken turvani tulisi levätä Jumalassa, joka on monia kertoja Raamatun lehdillä ilmaissut sanat “älä pelkää”. Nämä samat kaksi sanaa kuuluvat tähänkin aikaan, vaikka olemmekin materialismin ja rahan ympäröimiä. Edelleenkin sama muuttumaton Jumala haluaa meidän laittavan turvamme Hänen käsiinsä. Hän on luvannut viedä meidät loppuun asti, kunhan toivomme on Hänessä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, ei kuolema, ei elämä, ei mikään korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu, ei siis mikään! Joten älä pelkää, Hän on sinun turvasi!

“Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa

kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla.”

 

“Milloin murheet heitä kohtaa, niiden alla Herra johtaa,

ilon, lohdun antaa heille, uuden voiman uupuneille.”

-Virsi 397-

 

Siunausta toivottaen

Hanna Aarnio