Tervetuloa perheraamiksiin

Cccc 17. maaliskuuta 2014

Perheraamis on lapsiperheille suunnattu toimintamuoto, joka perustuu lapsiperheiden kristilliseen yhteyteen. Perheraamis kokoontuu 3-4 viikon välein lapsiperheiden kodeissa. Raamisilloissa luetaan raamattua ja pohditaan lukukappaleeseen liittyviä pohdintakysymyksiä. Suurin piirtein joka toisella kerralla vetäjä on halunnut puhua jostain sydämellään olevasta asiasta, mikä on todella hienoa, ja johon kannustammekin toisiamme. Illoissa myös rukoillaan yhdessä ja jaetaan samassa elämäntilanteessa olevien lapsiperheiden arkea. Ilta alkaa tai päättyy kahvihetkeen.
Perheraamiksessa lapset saavat leikkiä vapaasti toistensa kanssa. Ajatuksena on, että leikin lomassa lapset saavat nähdä, kuinka tärkeää aikuisille on ystävinä kokoontua Sanan ääreen myös toistensa kodeissa. Oleellista on myös se, että lapset saavat tutustua ja leikkiä toisten uskovien perheiden lasten kanssa ja näin solmia – toivottavasti yli nuoruuden kantavia – ystävyyssuhteita, jotka auttavat lasta ja nuorta kasvamaan seurakunnan yhteyteen ja tukeutumaan toisiin uskovaisiin ikätovereihin. Perheraamiksessa leikin melu ei haittaa eikä se, että lapset käyvät tuon tuostakin vanhempien luona: jokainen tiedostaa, että se on lapsille luontaista ja sallittua. Perheraamikseen ovat tervetulleita myös perheettömät, vaikka raamiksen rakenne onkin tehty ennen kaikkea lapsiperheitä ajatellen.

Perheraamiksessa ei kesätaukoa tunneta, vaan ne kokoontuvat ympäri vuoden. Perheraamiksen kokoontumisista tiedotetaan Kokkola-lehdessä seurakunnan ilmoituksessa ja Jobinpostissa. Kysy lisää; Maarika Piispanen puh. 044 096 4006